logo

Συχνές Ερωτήσεις

ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΑΝ ΕΧΕΙ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΧΩ ΧΑΣΕΙ?
Στο τηλέφωνο του Γραφείου Απολεσθέντων 22468088 κατά τις Καθημερινές από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή, από τις 8:00 π.μ. μέχρι τις 16:30 μ.μ. ή στην δωρεάν γραμμή 77 77 77 55 όλο το 24ωρο.

ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΡΩ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΤΟΥ Ο.Σ.E.Λ. ?
Εισιτήρια Μονής Διαδρομής και Ημερήσια πωλούνται εντός των λεωφορείων, για εισιτήρια περιόδου, 7ημερών, 30ημερών και 365ημερών πωλούνται στα εκδοτήρια του Ο.Σ.Ε.Λ. με την απόκτηση της πλαστικής κάρτας ΜΟΤΙΟΝ. Περισσότερες πληροφορίες εδώ

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ Ο.Σ.Ε.Λ. ΚΑΙ ΤΙ ΩΡΕΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΩ?
Τα κεντρικά γραφεία του O.Σ.Ε.Λ. βρίσκονται στη Λεωφόρο Λυκαβητού 93, 2401 Έγκωμη, Λευκωσία και οι ώρες εξυπηρέτησης είναι από Δευτέρα μέχρι Πέμπτη, 8:00 π.μ. μέχρι τις 16:30 μ.μ. και Παρασκευή 8:00 π.μ. μέχρι τις 16:00 μ.μ.

ΠΟΙΩΝ ΥΛΙΚΩΝ Ή ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΠO ΤΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΤΟΥ O.Σ.Ε.Λ.?
Δεν επιτρέπεται η μεταφορά όπλων ή εκρηκτικών ή εύφλεκτων, επικίνδυνων, ρυπαρών ή δύσοσμων υλών, υλικών ή αντικειμένων, καθώς και η μεταφορά αντικειμένων ή αποσκευών, τα οποία λόγω του όγκου, ενοχλούν τους επιβάτες ή μπορούν να προξενήσουν φθορά στο όχημα και εν γένει αντικειμένων επικίνδυνων για τη σωματική ακεραιότητα των επιβαινόντων.

ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΖΩΩΝ ΜΕ ΤΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΤΟΥ Ο.Σ.Ε.Λ.?
Επιτρέπεται η μεταφορά μόνο μικρών κατοικίδιων ζώων, μέσα σε ειδικά καλάθια διαστάσεων μέχρι 70X40X50 εκ., καθώς και η μεταφορά μικρών σκύλων, εφόσον φέρουν φίμωτρο και καρτέλα που να αναγράφει τους προβλεπόμενους εμβολιασμούς, καθώς και η επιβίβαση σκύλων – οδηγών τυφλών.

ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΙΚΡΩΝ Η’ ΜΕΓΑΛΩΝ ΣΕ ΟΓΚΟ ΑΠΟΣΚΕΥΩΝ ΜΕ ΤΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΤΟΥ Ο.Σ.Ε.Λ.?
Επιτρέπεται η μεταφορά αποσκευών, εφόσον ο κάτοχός τους μπορεί να τα μεταφέρει μόνος του. Οι αποσκευές θα πρέπει να τοποθετούνται στους ελεύθερους χώρους των οχημάτων, εκτός των διαδρόμων, των σημείων εισόδου – εξόδου των επιβατών , ώστε να μην εμποδίζεται η διέλευση των επιβατών. Μικροαποσκευές θα πρέπει να κρατούνται και όχι να φέρονται (π.χ. σακίδια). Η μεταφορά καροτσιών υπεραγορών επιτρέπεται κατά την κρίση του οδηγού ή άλλου εντεταλμένου οργάνου του Ο.Σ.Ε.Λ., λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες πληρότητας του οχήματος και την ασφάλεια των επιβατών. Η επιβίβαση / αποβίβαση επιβατών με αποσκευές σε λεωφορεία γίνεται μόνο από τη δεύτερη θύρα . Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις οι επιβάτες, θα πρέπει να βρίσκονται στις αποσκευές τους και να φροντίζουν για τη μη πρόκληση τραυματισμού ή όχλησης άλλων επιβατών.

ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΚΑΡΟΤΣΙΩΝ ΜΕ ΤΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΤΟΥ Ο.Σ.Ε.Λ.?
Στα λεωφορεία τα παιδικά καρότσια μεταφέρονται κλειστά. Στις περιπτώσεις που αυτό δεν είναι εφικτό ή ο συνοδός τους προτιμά να μεταφέρει το παιδί μέσα σε αυτό, επιτρέπεται η μεταφορά ενός ανοικτού παιδικού καροτσιού ανά όχημα και μόνον εφόσον ο οδηγός κρίνει ότι η πληρότητα του οχήματος το επιτρέπει. Στην περίπτωση αυτή ο συνοδός του παιδικού καροτσιού υποχρεούται:
Να επιβιβαστεί / αποβιβαστεί από τη δεύτερη θύρα.
Να τοποθετήσει το καρότσι με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην ενοχλεί τη διέλευση και κίνηση άλλων επιβατών εντός του οχήματος.
Να βρίσκεται πλησίον του καροτσιού, να το κρατά και γενικά να φροντίζει για τη μη πρόκληση τραυματισμού ή ενόχλησης άλλων επιβατών.
Το παιδί να είναι δεμένο και το καρότσι να φέρει φρένο.

ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΠΟΔΗΛΑΤΩΝ ΜΕ ΤΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΤΟΥ Ο.Σ.Ε.Λ.?
Στα αστικά λεωφορεία τύπου Citaro δεν επιτρέπεται η μεταφορά ποδηλάτων. Κατ΄ εξαίρεση επιτρέπεται η μεταφορά σπαστών - αναδιπλούμενων ποδηλάτων μεγέθους έως 20΄΄, εφόσον αυτά τοποθετούνται εντός ειδικής αποθηκευτικής θήκης - χειραποσκευής (με ιμάντες ασφάλισης και χωρίς να εξέχουν μηχανικά μέρη), εκ της οποίας δεν προκαλούνται κίνδυνοι για την ασφαλή μεταφρά των επιβατών. Οι κάτοχοι των ως άνω σπαστών και σε θήκη ασφαλείας ποδηλάτων πρέπει να βρίσκονται δίπλα σ΄ αυτά και να φροντίζουν για τη μη πρόκληση τραυματισμού ή όχλησης άλλων επιβατών. 
Στα λεωφορεία τύπου Hispano στα οποία υπάρχει αποθηκευτικός χώρος επιτρέπεται η μεταφορά όλων των ειδών ποδηλάτων. Τα λεωφορεία Hispano εκτελούν δρομολόγια από την αστική περιοχή μέχρι την αγροτική περιοχή (Κακοπετριά, Τρόοδος, κ.α.).

ΕΙΧΑ ΕΝΑ ΑΤΥΧΗΜΑ ΜΕ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟ ΣΕ ΑΥΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΤΟΥ O.Σ.Ε.Λ. ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΩ?
Απευθύνεστε στο Τμήμα Διαχείρισης Στόλου, στο τηλέφωνο 22468088, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, Καθημερινές 8:00 έως 16:30 (Παρασκευή εώς 16:00) ή στη διεύθυνση Λεωφόρος Λυκαβητού 93, 2401 Έγκωμη, Λευκωσία .

ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩ ΕΤΗΣΙΑ ΚΑΡΤΑ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ ΤΟΥ Ο.Σ.E.Λ. ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΩ?
Απευθύνεστε στα εκδοτήρια του Ο.Σ.Ε.Λ. και απαιτείται η απόκτηση της πλαστικής κάρτας ΜΟΤΙΟΝ. Για την απόκτηση της κάρτας χρειάζεται η πρωτότυπη Πολιτική Ταυτότητα ή Διαβατήριο και εάν δικαιούστε την έκπτωση 50% (Μαθητής, Φοιτητής, Κάτοχος Κοινωνικής Κάρτας) θα πρέπει να παρουσιάσετε το πρωτότυπο σχετικό δικαιολογητικό. Περισσότερες πληροφορίες εδώ. 

ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΤΥΠΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ Ο.Σ.E.Λ. ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩ?
Διατίθενται δωρεάν προς το επιβατικό κοινό, ενημερωτικό φυλλάδιο με τα ωράρια των διαδρομών, που διανέμονται από τους σταθμούς μετεπιβίβασης ή από τα κεντρικά γραφεία του Ο.Σ.E.Λ.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΣΤΟΝ Ο.Σ.Ε.Λ? ΘΕΛΩ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΩ ΜΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ, ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΠΟΤΑΘΩ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ?
Μπορείτε να αποταθείτε εγγράφως, είτε αυτοπροσώπως στo Τμήμα Εξυπηρέτησης Επιβατών του Ο.Σ.Ε.Λ., είτε μέσω επιστολής στην διεύθυνση του O.Σ.Ε.Λ. (Λεωφόρος Λυκαβητού 93, 2401 Έγκωμη, Λευκωσία), είτε στο Fax 22468091, είτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση contactusform@osel.com.cy, complains@osel.com.cy.

ΕΙΜΑΙ Α.μεΑ., ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΜΕ ΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΔΙΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ?
Εξυπηρετείστε βάσει του Κανονισμού Εξυπηρέτησης των Α.Με.Α. . Τα τηλέφωνα επικοινωνίας για πληροφορίες σχετικά με τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία εξυπηρέτησης, καθώς και για προγραμματισμό εξυπηρέτησης είναι τo 8000ΑΜΕΑ(2632) 24ώρου βάσεως
logo
 Λεωφ. Λυκαβητού 93
      2401 Έγκωμη
      Λευκωσία
  (+357) 22 468088